Geef vandaag nog voor mensen op de vlucht en help met voedsel, schoon drinkwater en veilig onderdak. Jouw hulp redt levens.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de hulp bij mensen in nood terecht komt?

Vaak zijn juist diegenen die in de hoogste nood verkeren, het moeilijkst te bereiken. Wij helpen waar de nood het hoogst is, ongeacht wie er de macht uitoefent. De toegang van mensen tot noodhulp staat voorop. Om dat te realiseren, is het belangrijk dat alle partijen ons kennen, weten wat wij komen doen en waarom. Onze hulpverleners doen er alles aan om doelgericht, kritisch en zelfverzekerd met de uitdagingen om te gaan en humanitaire toegang te waarborgen. Geen toegang hebben tot mensen in nood is geen optie.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met het grootste deel van wat je schenkt worden mensen op de vlucht geholpen met noodhulp zoals veilig onderdak, voedsel en medicijnen. 75% van elke gedoneerde euro komt terecht bij onze noodhulp. Met die andere 25% zorgen we voor bewustwording over vluchtelingencrises, dagen we overheden uit om mensen op de vlucht te helpen, onderhandelen we om noodhulp te starten, roepen we op tot vrede en werven we extra fondsen om nog meer hulp te kunnen bieden. Vorig jaar bereikten we meer dan 1,1 miljoen vluchtelingen in 24 landen.

Over Stichting Vluchteling

Wij bieden hulp in ’s werelds ernstigste humanitaire crises. Bij acute nood bieden we levensreddende hulp zoals medische zorg, onderdak, voedsel en schoon drinkwater. De focus is hierbij op zorg voor chronisch zieken en toegang tot mensen in moeilijk bereikbare gebieden. Ook bij langdurige humanitaire crises kunnen mensen op ons rekenen, bijvoorbeeld voor onderwijs en psychosociale steun.